Skip links

Les noves tendències en sabors per aquest 2013

En la nova edició de Tendències en Sabors 2013, un grup d’experts mundials s’han dedicat un any a l’exploració culinària, identificant cinc tendències culinàries així com deu combinacions de sabors que cobren vida en un receptari inèdit. Aquestes tendències anticipen les pautes culinàries que es donaran en el futur 
 
 L’informe d’aquest any revela un nexe comú que connecta les cultures culinàries de tot el planeta. Cuiners i xefs de tot el món estan elaborant plats autèntics recorrent a la inspiració personal, la sensibilitat moderna i les tècniques més innovadores. El resultat és una amalgama d’experiències sensorials úniques: més creatives, més diverses i molt més personals. 1.

Sense excuses: enfront del ritme accelerat de la vida moderna, els amants de la cuina han decidit de manera conscient aturar i gaudir del moment. Aquesta escapada de les exigències diàries és una pausa necessària, 
 una oportunitat de paladejar cada detall de l’experiència culinària. Les combinacions propostes són Delícia de xocolata amarga, alfàbrega dolça i maracujà, i Ron negre, taronja brasa i pebre de Jamaica.
 
 2.

Elaboració manual: els xefs estan promovent un enfocament més personal cap al menjar elaborant i perfeccionant a mà ingredients i receptes distintius. Confien que invertint una mica més de temps i esforç podran oferir els sabors més autèntics i treure el millor d’ells mateixos. Les comunitats de seguidors estan posant en comú aquesta tendència i compartint experiències culinàries autèntiques i intenses. Aquí es proposen combinacions com Sidra, sàlvia i melassa, o Tomàquet fumat, romaní, bitxo i ceba dolça.
 
 3.

Alimentació positiva: la relació que tenim amb el menjar està canviant: ara és molt més considerada, personal i està molt més vinculada al nostre estat de salut. Això requereix una visió 
 més flexible i personalitzada, que pot canviar d’un dia per l’altre o fins i tot d’un àpat a 
 altra. Després d’anys de descontrol alimentari, aquest estil de vida més sostenible ens retorna les regnes i trobem l’harmonia en el que resulta més beneficiós per a cada un.
 4.

El potencial ocult: els gourmets descobreixen les possibilitats que tanquen els ingredients i alliberen els deliciosos sabors que amaguen. Aprofiten amb enginy les parts que fins ara gairebé s’utilitzaven-com les fulles i les tiges, i les peces de carn i peix menys conegudes-i les transformen en plats extraordinaris. Els mètodes culinaris creatius, la passió pel descobriment i la mentalitat estalviadora són l’origen d’aquest esforç, que capta la mínima essència de cada part de l’ingredient. Propostes: Ragut, plàtan i canyella en branca per donar un altre aire a una carn amb patates, i Carxofa, pebre vermell i avellanes.
 
 5.

Internacional i personal alhora: Els gourmets investiguen una nova manera de cuinar i menjar. Per això no s’inspiren en la cuina tradicional internacional, sinó que valoren cada ingredient pel seu sabor exclusiu. Aquests ingredients segueixen identificant-se amb una cultura concreta, però no es limiten a les aplicacions originals. Els cuiners estan integrant aquests elements internacionals a la cuina quotidiana.

Join the Discussion