Skip links

El xec restaurant perilla, el ministeri pretén fer-lo cotitzar

imgres

 

El Ministeri de Treball va publicar el passat 21 de desembre un decret que augmenta els conceptes retributius que han d’incorporar-se a les nòmines i, per tant, cotitzar a la Seguretat Social. Entre aquests hi ha els plusos dels àpats, les assegurances mèdiques o les aportacions o plans de pensions. Les asseguradores i empreses de vals de menjar alerten sobre el mail que això farà als seus negocis i al món del treball.

A partir d’aquest any empreses i treballadors pagaran molt més a  la Seguretat Social. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del passat 21 de desembre va publicar una ampliació dels conceptes retributius que són imputables a la base de cotització dels treballadors del sistema. Així, les empreses han de pagar al voltant d’un 30% més per algunes percepcions salarials dels seus treballadors que fins a la data estaven exempts totalment o en part de cotitzar a la Seguretat Social. Per la seva part, el treballador també tindrà que aportar alguna cosa més del 6% d’aquests conceptes retributius amb la qual cosa aquesta quantitat se li retreurà del seu brut anual d’aquests plusos.

Els conceptes més habituals entre els treballadors que fins ara estaven exclosos de contribuir al sistema i des del passat 22 de desembre ja cotitzen són: la majoria de plusos de menjar, les aportacions de les empreses a plans de pensions pels seus treballadors, les assegurances mèdiques de salut pels treballadors i les seves famílies: els xecs guarderia o les ajudes d’estudis pels fills dels treballadors i les entregues d’accions o participacions de la companyia.

 

 

Join the Discussion