Skip links

El pla per prohibir les setrilleres en bars i restaurants es paral·litza

OLI D'OLIVA

La Comissió Europea ha fet marxa enrere amb la normativa per la qual es pretenia prohibir l’ús de setrills reutilitzables en hostaleria. La Comissió Europea tenia la decisió final, després de la votació la passada setmana en què quinze estats membres havia donat suport a aquesta mesura, si bé no comptaven amb la necessària majoria qualificada.

La decisió de la Comissió Europea es basa en la manca de consens amb totes les parts implicades, entre les que es troba la restauració.

El Gremi  valora positivament l’anunci per part del comissari europeu d’agricultura Dacian Ciolos, de retirar temporalment la proposta per permetre al seu debat en profunditat amb representants del sector hostaler i els consumidors.

L’hostaleria catalana vol reivindicar el paper que durant els últims anys ha desenvolupat per posar en valor i apropar als nostres clients l’oli d’oliva A la barres de tots els bars i cafeteries del nostre país, ia les taules de tots els restaurants, es troba present l’oli d’oliva com un aliment utilitzat en l’esmorzar i com a condiment o amaniment en els plats. Els grans cuiners i la nostra gastronomia, amb la seva màxima expressió en la dieta mediterrània, han revitalitzat l’ús de l’oli d’oliva com a element indispensable d’una alimentació rica i sana, integrada en la nostra cultura i el nostre estil de vida.

Per això creiem que és millor plantejar accions en positiu, que segueixin promovent l’ús d’oli d’oliva de qualitat en els nostres establiments. Per a això es pot seguir avançant en la millora de la informació sobre l’origen, la qualitat o les característiques de sabor i presència de l’oli. Igualment s’han de valorar amb cura aquells aspectes de sostenibilitat, logística o preu que puguin comportar efectes negatius sobre el sector, més encara en el difícil moment pel qual travessa.

Opinions

  1. Post comment

    I Barcelona? Des d’aqued faig el suggeriment d’incloure al Manifest la refere8ncia a la neceasitst d’exigir una millor connexif3 tambe9 amb Catalunya, al marge de la necesse0ria reivindicacif3, ja ben definida, d’un enllae7 entre illes que permetin fer-nos sentir una comunitat real.No fa massa llegia a la premsa que, segons AENA, el major nombre de passatgers que es mouen a f3 des de Menorca ho fan mitjane7ant la connexif3 amb Barcelona.La relacif3 de l’illa amb Catalunya, a nivell cultural, econf2mic, universitari, etc, ve de molt lluny; e9s una relacif3 fluefda i que necessarie0ment s’ha de recolzar i fomentar. Una refere8ncia al Manifest, potser ajudaria a clarificar que no nome9s parlen d’un transport aeri digne entre illes. Salutacions a tots i enhorabona per la iniciativa!

    Permalink

Join the Discussion